Advertoriale
Ce sunt advertorialele și de ce aveți nevoie de acestea

În mediul online își desfășoară activitatea din ce în ce mai multe magazine online sau firme care prestează diverse servicii. Acestea trebuie să fie poziționate cât mai bine în topul căutărilor oferit de către motorul de căutare Google pentru a putea fi cât mai vizibile și pentru a putea atrage un număr cât mai mare de clienți. Statisticile demonstrează că primele rezultate oferite de către motorul de căutare Google sunt cele mai accesate motiv pentru care fiecare firmă care activează în mediul online își dorește să fie prezentă în acestea. Pentru ca o astfel de situație să poată avea loc este necesară realizarea unei campanii de promovare a firmei, produselor sau serviciilor oferite. Există mai multe instrumente care pot fi utilizate în procesul de promovare, advertorialele fiind printre cele mai eficiente instrumente care pot fi utilizate într-o campanie de promovare. Acestea pot fi obținute ca urmare a colaborării cu o firmă care activează în domeniul SEO.

Ce sunt advertorialele?

Provenit din limba engleză, advertorial este un termen care se folosește pentru articolele care sunt scrise pentru ca cititorul să primească în mod gratuit informații importante, sfaturi, etc, despre un domeniu de activitate, produse sau servicii.

Pe lângă acest scop advertorialul este scris și pentru a putea face reclamă la un produs, serviciu, firmă, etc. Altfel spus, pentru ca un articol să fie considerat advertorial este necesar ca în cadrul acestuia să fie prezentate informații care au dublu scop, și anume: realizarea promovării produsului, serviciului, firmei, etc, dar și prezentarea unor informații care să îl ajute pe cititor să ia cele mai bune decizii atunci când dorește să achiziționeze un produs, serviciu sau dorește o colaborare cu o anumită firmă. Pentru ca un advertorial să fie scris cât mai bine trebuie respectate anumite detalii, cele care joacă un rol important în calitatea advertorialului fiind următoarele:

Continut

30% din conținutul articolului trebuie să fie despre produsul/serviciul sau firma care se dorește a fi promovată iar 70% trebuie să fie informații care să îl ajute pe client să ia cele mai bune decizii din anumite puncte de vedere.

SEO

Conținutul advertorialului trebuie să fie optimizat din punct de vedere SEO pentru ca acesta să aibă un impact cât mai puternic asupra cititorului dar și asupra campaniei de promovare. Cuvintele cheie utilizate în realizarea textului trebuie să fie folosite într-un mod cât mai inteligent pentru a putea atrage atenția cititorului dar și pentru a putea fi evitate eventualele sancțiuni care ar putea apărea din partea motorului de căutare.

Calitate

În primul rând textul trebuie să fie scris foarte bine din punct de vedere gramatical. Acesta trebuie să ofere informații veridice, să fie captivant și să îl facă pe cititor să își dorească să afle cât mai multe informații despre subiectul abordat în cadrul advertorialului.

Avantajele oferite de către utilizarea advertorialelor

Există o serie de avantaje oferite de către utilizarea advertorialelor în procesul de promovare a unei idei de afacere, produs, serviciu, etc. Câteva dintre cele mai importante avantaje sunt următoarele:

Obținerea unei poziții cât mai ridicată în topul căutărilor oferit de către motorul de căutare Google este una dintre cele mai populare dorințe avute de către orice antreprenor care își desfășoară activitatea în mediul online. Aceasta se poate îndeplini prin postarea unor advertoriale care aduc plus valoare din punct de vedere al informațiilor oferite.

Construirea rapidă a brand-ului. Prin publicarea advertorialelor se încearcă popularizarea serviciului, produsului sau firmei menționate în cadrul articolului. În felul acesta un număr cât mai mare de persoane va intra în contact cu informația care se dorește a fi promovată ceea ce va conduce la construirea rapidă a brand-ului.

Creșterea nivelului de credibilitate. Pentru ca un astfel de avantaj să poată fi obținut este necesar ca advertorialul să fie postat pe site-uri în care oamenii au foarte multă încredere. Persoanele care vor citi advertorialul vor considera că firma/produsul sau serviciul promovat sunt de încredere având în vedere că citesc articolul dintr-o sursă care se bucură de foarte multă încredere.

Procesul de link – building se realizează într-un mod natural ceea ce conduce la creșterea vizibilității firmei/site-ului/produsului sau serviciului promovat în cadrul advertorialului. Având în vedere impactul pe care îl are asupra procesului de link – building este cel mai important instrument utilizat în cadrul acestui proces.

Este un instrument de promovare online a cărui utilizare necesită plata unui cost foarte mic având în vedere numărul de avantaje pe care îl oferă. Datorită raportului preț – calitate este unul dintre cele mai utilizate și apreciate instrumente de marketing online.

Informațiile prezentate în cadrul advertorialului ajung la publicul țintă. Publicarea advertorialului pe site-urile care au publicul țintă avut și de către cei care au cerut realizarea advertorialului este modalitatea prin care informația ajunge la oamenii avuți în vedere în momentul în care s-a lucrat la realizarea advertorialului.

Posibilitatea de a putea atrage un număr mare de vizitatori care la un moment dat se pot transforma în clienți este cel mai important avantaj oferit de către utilizarea acestui instrument de promovare online. Pentru ca acest avantaj să poată fi obținut este necesar ca informațiile din cadrul articolului să fie scrise într-un mod cât mai captivant, să stârnească curiozitatea cititorului și să îi de-a impresia că trebuie să achiziționeze produsul sau serviciul promovat în cadrul articolului.

Te-ai convins?

Deschide-ti un cont pe platforma GoAvant si incepe sa iti promovezi eficient afacerea.