Cu ajutorul publicitatii native, companiile isi plaseaza advertorialele intr-un mediu editorial si isi adapteaza continutul publicitar intr-un stil preponderent jurnalistic, astfel incat spectatorii sa nu observe in mod ideal ca intentia este de a face publicitate. In acest fel, agentiile de marketing pot atrage atentia utilizatorilor de internet care sunt altfel afectati de imanginea generalizata a bannerului. Plasarea unor advertoriale bune reprezinta varful disciplinelor de publicitate. Oricine reuseste sa plaseze continut de inalta calitate la locul potrivit si cu abordarea corecta a grupului tinta, va beneficia de credibilitatea si de increderea ofertei jurnalistice.
Agentiile de publicitate pot folosi acoperirea editorilor respectivi pentru a ajunge la o multime de oameni. Dar, in functie de produs, un blog de nisa cu o audienta loiala poate valora la fel de mult ca un portal mare de stiri cu milioane de cititori. Advertorialele sunt o forma interesanta de reclama, deoarece beneficiezi nu doar de accesibilitatea partenerilor tai de publicitate, ci si de credibilitatea acestora.
Advertorialele sunt reclame care sunt plasate intr-un cadru editorial pe un site web sau intr-o revista pentru a da impresia ca sunt un articol editorial in loc de o reclama platita. Termenul advertorial combina cuvintele reclama si editorial. Un advertorial clasic combina aspectele centrale ale reclamelor si ale prezentarii editoriale. Un sinonim folosit in mod obisnuit este cuvantul adverticle, sau o combinatie de reclama si articol.
Agentiile de publicitate se asteapta ca advertorialele sa nu fie citite de utilizatori ca o reclama, ci ca o contributie editoriala naturala. Folosind aceasta tactica in contextul reclamei native, agentiile de publicitate beneficiaza de credibilitatea site-ului jurnalistic corespunzator. In cel mai bun scenariu, cititorului i se ofera si continut de calitate, care este perceput mai clar decat reclamele continute.
In plus, materialele publicitare pot ajuta agentiile de publicitate sa atinga un nivel ridicat de relevanta a continutului. Editorii ofera spatiu publicitar mai ales in contextul anumitor domenii. In calitate de agent de publicitate, pur si simplu cautam mediul cu tematica adecvata, care speram ca va satisface interesele propriului grup tinta.
Advertorialele, adesea denumite reclame camuflate, apar atat in format tiparit, cat si online. Setarea determina prezentarea – sunt posibile texte, fotografii, videoclipuri si alt continut multimedia. Teoretic, nu exista o limita pentru design, dar agentiile de publicitate trebuie sa respecte regulile si liniile directoare daca doresc sa-si imbunatateasca mixul de marketing cu materiale publicitare.
Pentru multe agentii de marketing, regulile Google pentru webmasteri sunt aproape egale cu orice lege a presei. Oricine doreste sa aiba succes pe internet si sa ramana asa, va depinde de traficul organic din motorul de cautare Google si, prin urmare, trebuie sa respecte regulile sale.
In primul rand, advertorialele trebuie sa fie diferentiate de asa-numitele articole pentru invitati. In special printre bloggeri, articolele invitatilor sunt adesea folosite ca un schimb clasic de link-uri sau ca achizitie de link-uri pentru a-si imbunatati propriul profil de backlink. Dar oricine face asta prea mult risca pedeapsa de la Google. Utilizarea reclamelor scade riscul – daca te comporti corect ca agent de publicitate.
Cand vine vorba de profilul backlink si PageRank al unui site, bineinteles ca sunt preferate linkurile de urmarire, deoarece linkurile nofollow sunt mai degraba irelevante pentru SEO. La prima vedere, acestea nu trimit niciun semnal relevant, nu trec de link-uri si nu au nicio influenta pozitiva asupra clasamentului motorului de cautare.
Advertorialele sunt potrivite pentru a consolida brandingul produselor sau al afacerilor. In combinatie cu alte strategii de marketing, poti impinge un anumit subiect pe mai multe canale si iti poti plasa produsele intr-un context adecvat. Cu sprijinul social media marketing, poti folosi aceasta metoda pentru a atrage atentia asupra unui produs sau a unei marci de pe internet.